Drie gratis kleine ingrepen op maat

 

Dankzij het uitvoeren van enkele kleine, goedkope ingrepen, kan u honderden euro's per jaar op uw energiefactuur besparen.

Om welke kleine tussenkomsten gaat het precies?

Tijdens het bezoek bij u thuis (dat verplicht is om van deze dienst te kunnen genieten) selecteren we voor u drie kleine ingrepen die een ecoarbeider gratis kan verrichten, zoals:

Tussenkomsten Beschrijving Potentiële besparing in kWh/jaar Potentiële besparing in €/jaar

Tochtvrij maken van een venster of deur die in verbinding staat met buiten of een niet-verwarmde ruimte.

Zelfklevende strips, Zwitserse dorpel, deurborstel, borstel over de brievenbusopening, licht schrijnwerk.

125 à 625 kWh/jaar

10 à 45 €/jaar

Tochtvrij maken van een rolluikbak.

opstoppen van niet-dichte delen met stopverf of silicone.

125 à 625 kWh/jaar

10 à 45 €/jaar

Plaatsen van reflecterende panelen achter de radiatoren tegen buitenmuren en muren die in verbinding staan met een niet-verwarmde ruimte.

Panelen in polyethyleen van minimum 3 mm dik, bedekt met een aluminiumlaag die u, indien gewenst, kunt overschilderen.

625 kWh/jaar

Ongeveer 45 €/jaar

Vervangen van een douchekop door een ecologisch model van goede kwaliteit of een debietverminderaar.

Ontkalken van de uiteinden, douchekop met maximumdebiet van 8 liter per minuut (in plaats van 20 l/min. voor de 'klassieke' modellen).

470 kWh/jaar

Ongeveer 35 €/jaar

Isoleren van een warmwaterreservoir en warmwaterleidingen of leidingen van de centrale verwarming in niet-verwarmde ruimten.

Plaatsing van isolatie op doorlopende wijze, bedekking van voegen met kleefband, isolatiemateriaal minstens 19 mm dik, isolatiemateriaal om de circulatiepomp in te pakken.

400 à 600 kWh/jaar

Ongeveer 30 à 45 €/jaar

Aansluiten van een tijdschakelaar op de elektrische apparaten die enorm veel verbruiken in waakstand of die op welbepaalde stippen uitgeschakeld kunnen worden (bv. elektrische boiler).

Energiebesparende mechanische tijdschakelaars met programmering per minimumsegment van een kwartier, klassieke stopcontacten.

700 kWh/jaar

Ongeveer 200 €/jaar

Plaatsen van een multistekker met schakelaar.

 Maximum 2 multistekkerblokken per woning, blok met 6 ronde stopcontacten met aarding en schakelaar met controlelampje.

300 kWh/jaar

Ongeveer 90 €/jaar

Deze ingrepen worden bepaald tijdens het bezoek bij u thuis en bevestigd in het bezoekverslag. Onze adviseur plant samen met u de afspraak voor het installeren van de ingrepen en bestelt deze bij de ecoarbeider die deze dienst verstrekt. Ter bevestiging van de uitvoering van deze ingrepen zal de ecoarbeider een foto van de situatie vóór en na de tussenkomst bezorgen aan de adviseur. Het Huis regelt alles.

Moet er betaald worden voor deze dienst?

U hoeft niets te betalen voor deze dienst, noch voor de gebruikte materialen en uitrusting, noch voor de werkuren. Elke ecoarbeider beschikt ook over de nodige uitrusting (bescherming, gereedschapskist).

Wie voert deze Ingrepen bij u uit?

De service zelf wordt uitgevoerd door een vzw met meer dan 10 jaar ervaring op dit vlak en die actief is in de sociale economie. Zij organiseert en bevordert de sociaalprofessionele integratie van personen in moeilijkheden op de arbeidsmarkt in de bouwsector.

Wie contacteren?

Voor meer informatie over deze dienst of om rechtstreeks een afspraak te maken na het bezoek bij u thuis, neemt u contact op met Homegrade.